Borns provinciaal team eindigt met knap gelijkspel

Het provinciale team in actie.

Het provinciale team van de Bornse damvereniging moest voor haar laatste partij in de Hoofdklasse Oost thuis aantreden tegen het provinciale team van Enschede

De “eer” werd gered door het Bornse team; het speelde gelijk, waardoor het “0-punten-syndroom” wat dreigde dit dam-seizoen, kon worden verlaten. Degradatie is echter wel een feit. Komend jaar mag het team het weer gaan proberen in een lagere klasse. Hans van der Zon ging op bord twee in een lange wedstrijd op tempo’s onderuit tegen oud Borne-lid Ton Keijzer. Een andere Enschedese speler Henk de Lange, die ook speelt bij de Bornse damvereniging, zat op het eerste bord. Henk en Peter van Esch hielden elkaar in evenwicht. Een fraaie remise voor Borne speler Peter, die volgens zijn tegenstander geen fouten maakte, was het gevolg. Invalster Loes Grooters zorgde knap voor twee punten. De rest van de partijen eindigden in remises, waardoor de eindstand kwam op 6-6.

In de eerste groep van de onderlinge competitie maakten de koplopers geen fouten. Koploper Yuen Wong en Nico Rosink, staand op de tweede plaats, wonnen beiden hun wedstrijd. Nico speelde tegen Jan Bosch en haalde met een fraai doordacht zetje de winst naar zich toe. Hij offerde eerst een drietal schijven, voordat hij kon toeslaan. Dreiging naar dam of schijfwinst was het resultaat. Jan gaf hierna direct op. Michiel Hagreis moest een steen offeren om Yuen niet de kans te geven vrij eenvoudig door te kunnen breken naar dam. Na enkele zetten hierna liep hij door de noodzakelijk opgelopen achterstand vast en kon Yuen de hand schudden. Leo Springer ging, wellicht door zijn snelheid, helemaal de fout in tegen Walther Broekate. Een twee om vier-ruil was het gevolg en de partij was over.

Groep twee had zoals vaker weer verrassende uitslagen. Arie Hanegraaf liet tegen de ditmaal sterk spelende Bart Venneker een punt liggen en Hans Lucassen versloeg mede subtopper Gerard Santen. Fons ten Broeke was in goede doen en kon twee punten meenemen naar Haaksbergen door te winnen van Bertus Noppers. Willem Buschers blunderde al vroeg in de avond tegen Albert Veldman en moet zich enige zorgen gaan maken voor de ranglijst.

Komende vrijdag vindt in het clublokaal de structurele jaarvergadering plaats.

Uitslagen:

Provinciale competitie:

Borne - Enschede:

1. Peter van Esch                 - H. de Lange 1 - 1

2. Hans v.d. Zon                   - T. Keyzer 0 - 2

3. Jos Moorman                   - H. Veldman 1 - 1

4. Loes Grooters                  - L. Munnink 2 - 0

5. Peter Behrens                 - J. v. Montfoort 1 - 1

6. Henk Jansen                     - B. Maas 1 - 1

Totaal:                                                                         6 - 6

Onderlinge:

Groep 1: