Triomfale zegetocht Ayla Nur

Bij de Bornse Dam Vereniging stond ditmaal het sneldam-kampioenschap van Borne op het programma. In de eerste groep was sterspeler Yuen Wong oppermachtig. Hij won al zijn partijen, en werd op eerbiedwaardige afstand gevolgd door Niels Meijer die tweede werd. Nico Rosink behaalde een voor hem enigszins  teleurstelIende derde plaats. In de tweede groep werd het kampioenschap verrassend maar met glans behaald door Ayla Nur. Deze jonge speelster speelt nog maar een paar jaren bij de senioren, maar de manier waarop zij dammers met tientallen jaren damervaring aan de zegekar wist te binden maakte diepe indruk. Voormalig eerste groep speler Marinus Bosman moest genoegen nemen met de tweede plaats. Bertus Noppers ,Loes Grooters en Henk Jansen werden gedeeld derde. Enkele niet sneldam-liefhebbers speelden voor de onderlinge. Arie Hanegraaf kwam al snel een paar schijven voor tegen Willem Buschers en die moest al snel berusten in een onvermijdelijke nederlaag en Gerard Santen besliste het duel tegen Albert Veldman in zijn voordeel.

Uitslagen sneldammen:

Eerste groep:

1.Yuen Wong                                                                         6-12

2.Niels Meijer                                                                         6-8

3.Nico Rosink                                                                         6-6

4. Henk de Lange ,Michiel Hagreis, Peter van Esch                     6-5

7.Jan Bosch                                                                           6-1

Tweede groep:

1.Ayla Nur                                                                              8-14

2. Marinus Bosman                                                                  8-13

3. Bertus Noppers, Henk Jansen, Loes Grooters                          8-10

6. Peter Behrens                                                                      8-7