Bornse Dam Vereniging

Januari 2011-BDV 75 jaar

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Koppositie voor "veteraan" Henk Jansen

E-mail Afdrukken PDF

In groep 1 toonde Nico Rosink zijn combinatieve talenten, en dan vooral de manier waarop Nico de valstrikken in de stand weet te verbergen. Verbouwereerd slachtoffer was Peter van Esch die ,al snel in de opening, na een vernietigende damcombinatie, geheel beteuterd de  pijp aan Maarten gaf.

Michiel Hagreis en Henk de Lange hielden elkaar na een merkwaardige opening mooi in evenwicht, en de punten werden gedeeld. Commentaar van Henk na afloop: “Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen, ik dam nu al 42 jaar maar zo’n merkwaardige opening, ik wist niet wat ik daar mee moest en was allang blij met een afruil van Michiel”. De bekerfinale stond ook op het programma. Jan Bosch weerde zich kranig tegen meervoudig bekerwinnaar Yuen Wong en het werd remise. In de noodzakelijk geworden sneldam  beslissings-partij toonde Yuen zich uiteindelijk de sterkste en ging ,alweer ,met de beker aan de haal.

In de tweede groep doen de oudjes het nog goed. “Veteraan” Henk Jansen gaat aan de leiding op de voet gevolgd door Marinus Bosman. Deze keer moest Marinus echter een zeldzame nederlaag verwerken. Het overkwam hem tegen Hans Lucassen, een vier om vier doorbraak over het hoofd gezien. Henk Jansen speelt sterk en dominant , en tegenstander Marinus Freriks ging langzaam maar zeker kopje onder. Een partij met wisselende kansen was die tussen “zingende dammer” Arie Hanegraaf en “slagzetten specialist” Albert Veldman. Arie kreeg wel een dam maar stond drie schijven achter. Albert speelde dit bekwaam uit en trakteerde Arie op een nederlaag. Bart Venneker hield het lang vol tegen Bennie Vetketel, maar kon uiteindelijk toch niet op tegen de routine van Bennie. Ayla Nur speelt een halve kompetitie en haar partijen tellen dubbel. Tegenstander Willem Buschers ging er eens goed voor zitten ,er ontwikkelde zich een spannende en gelijkwaardige strijd en de punten werden gedeeld. Peter Behrens verslikte zich danig in wat aanvankelijk een gelijkwaardig eindspel leek , en Loes Grooters strafte dat genadeloos af.

Uitslagen groep 1:

P.van Esch- N.Rosink 0-2

M.Hagreis- H.de Lange 1-1

Groep 2:

P.Behrens-L.Grooters 0-2

A.Nur- W.Buschers 2-2 Dubbel

B.Venneker-B.Vetketel 0-2

M.Bosman-H.Lucassen 0-2

M.Freriks-H.Jansen 0-2

A.Hanegraaf-A.Veldman 0-2

Bekerfinale:

J.Bosch-Y.Wong 1-1 ,sneldammen 0-2

 

 

rabo

Huiskes Kokkeler

Plus Wallerbosch

Gebr. Van Engelen Recycling

Alkoof Interieurs

Autobedrijf Tinselboer

Berteke Hairstyling- De Kapper

Boonk Juwelier-Horloger

Drukkerij Knoef

E.J.Assink en Zoon

Ellenbroek Automotive

Fysiotherapie Fleminghof

Grand Café De Steeg

Hemink Groep

Herenkapper John Speckmann

Hotel Restaurant Jachtlust

Hubo Braakhuis

Kids City

Kotteman Wegenbouw

Kuhlmann,Hulshof & de Kok

Marcel Kon Makelaardij

Oude Luttikhuis Interieur

Plentyparts Borne

Plus Huls van den Nieuwboer

Restaurant Kir Royal

Restaurant Old Coopers Hall

Slagerij Jacobs

Stegehuis Installaties

‘t Juk Duivencentrum

Taurus Automatisering

Tuinpracht Nijhuis

Verscentrum Ter Brugge

Woninginrichting De Boer