Fraaie dubbelslag voor kampioen Henk Jansen

Gastheer Gerard Santen in diep gepeins verzonken.

Met de zomerpauze voor de deur werden er zomaar wat sneldam-partijtjes gespeeld op de clubavond van de Bornse Dam Vereniging.

In de tweede groep werd er nog een partij gespeeld die nog van belang was voor het kampioenschap. Henk Jansen moest het opnemen tegen Hans Lucassen. Het leek of Henk zijn tegenstander volledig had vast gezet maar Hans toverde nog een verrassende dam combinatie uit de hoge hoed. Omdat Henk ook op dam kwam behield hij wel de nodige controle over de gang van zaken en een aantal zetten later werd remise overeengekomen, waarmee Henk Jansen kampioen werd, gezien de gevorderde leeftijd een prestatie van formaat!

Voor de zaterdag stond het dammen op de boerderij op het programma, een oude Bornse traditie ditmaal bij de familie Santen in Bornerbroek. Ook hier werden er een aantal sneldam-partijtjes afgewerkt. In de tweede groep werd Henk Jansen “boerderij-kampioen” met een maximale score, hij wist alle partijtjes te winnen! In de eerste groep bracht Nico Rosink, wellicht enigszins geholpen door de afwezigheid van sterspeler Yuen Wong , het kampioenschap op zijn  naam, met als goede tweede Niels Meijer. De afsluitende barbecue lieten de leden zich goed smaken.