Glansrol voor Loes Grooters in Twente-cup

Een mooie traditie, het jaarlijkse toernooi om de Twente-cup, waar elk jaar de 4 regionale verenigingen aan meedoen, zoals elke rechtgeaarde Tukker weet zijn dat EDC Enschede, Twente’s Eerste uit Hengelo, BDV Borne en damclub Almelo.

Deze keer was de eer voor Twente’s Eerste om het te mogen organiseren. EDC en BDV wonnen allebei de eerste 2 wedstrijden en mochten in de laatste ronde onderling uitmaken wie er kampioen ging worden. EDC had de beste bordpunten en had genoeg aan een gelijkspel, maar zover liet Borne het niet komen. Borne wist  deze wedstrijd overtuigend met 11-7 te winnen en verwees daarmee EDC Enschede naar de tweede plaats. Opvallend was het optreden van de enige vrouwelijke deelnemer Loes Grooters , die een prestatie neerzette waar de meeste modale dammers alleen maar van kunnen dromen. Zij wist als enige al haar partijen te winnen! De meeste sportieve deelnemers van BDV Borne waren met de fiets gekomen maar gelukkig was er ook iemand met de auto gekomen zodat de Cup met de grote oren veilig naar Borne vervoerd kon worden.