Leo Springer staat weer met beide benen op de grond

Op de clubavond van de Bornse Dam Vereniging zorgden Willem Buschers en Hans van der Zon voor een primeur.

Hoewel beiden al lang lid zijn speelden zij voor de eerste keer tegen elkaar! Al snel kampte Willem met een onevenwichtige en ongelukkige schijven verdeling waardoor hij positioneel op alle fronten werd overtroefd , en na dapper verzet moest hij uiteindelijk het hoofd buigen. Leo Springer kwam al snel een schijf voor tegen Hans Lucassen en toen Leo naar dam combineerde was het snel gebeurd. Leo is de oudste speler van de club , maar staat nu fier op de eerste plaats! Via een schitterende combinatie kwam Michiel Hagreis op dam tegen Bertus Noppers ,die nog wat tegenstribbelde , maar daarmee de nederlaag niet meer kon voorkomen. Jos Moorman kwam een schijf voor tegen Loes Grooters, maar was wat slordig in de afwerking waardoor “lucky Loes” alsnog kon ontsnappen naar een puntendeling.

Marinus Bosman leed een positionele nederlaag tegen Gerard Santen. Door het verzuimen van de zetcontrole liep Ayla Nur tegen Fons ten Broeke in een damcombinatie. Hoewel Fons op winst stond vergt het manoeuvreren met de dam wel het nodige rekenwerk. De variantrijke stand groeide Fons boven het hoofd en na een onhandige zet liet hij zich de dam afnemen en uiteindelijk wist Ayla zelfs nog te winnen! Jan Koerselman kreeg een lastige stand tegen Henk Jansen, maar na een slordige zet van Henk keerden de kansen en teleurgesteld gaf Henk gaf het op, maar na afloop bleek dat er toch nog wel uitzicht op remise was geweest voor hem. In de strijd der giganten werden de punten respectvol en broederlijk gedeeld en daarbij hebben we het over Nico Rosink en Yuen Wong.

Voor een landelijke wedstrijd in de eerste klasse reisde het eerste team af naar Emmeloord voor de strijd tegen de plaatselijke matadoren. Na de euforie van de afgelopen weken kwam Leo Springer weer met beide benen op de grond te staan. Hij liep in een kaatsingszetje en kwam een schijf achter en toen hij met een geforceerde actie het een en ander probeerde te repareren werd hij andermaal combinatief verrast. Nico Rosink trok al snel de winst naar zich toe , zij het wel met een zogenaamd “babyzetje,” dat is een enigszins denigrerende aanduiding voor een simpele combinatie.  Er ontwikkelde zich een gelijk opgaande strijd, die menigeen bijkans de adem benam, en in het knusse onderkomen kon men een speld horen vallen ,maar zoals wel vaker voorkomt, viel die niet. Anton Jurg goochelde zich naar de overwinning nadat hij een dure dam had afgenomen en Frank Eektimmerman mocht zich gelukkig prijzen met een puntendeling nadat zijn tegenstander een winnende doorbraak had gemist. Invaller Gerald Krol speelde knap remise en met zijn originele speelstijl tekende Niels Meijer voor hetzelfde resultaat. Invaller Frank Krijnen kon het niet bolwerken en Michiel Hagreis was wat snel met zijn geaccepteerde remise aanbod want na analyse bleek dat hij bij het wel doorspelen nog wel degelijk winstkansen zou hebben gehad. ”Een spannende krachtmeting die terecht is geëindigd in een 10-10 gelijkspel. “We zijn niet echt blij maar ook niet ongelukkig.” Zo luidde de nuchtere conclusie van een van de  Bornse spelers na afloop.

M.Bosman- G.Santen 0-2

Y.Wong-N.Rosink 1-1