Nederlaag voor nationaal team

Het nationale team van de Bornse Dam Vereniging reisde af naar Heerenveen voor een wedstrijd tegen de plaatselijke matadoren.

Het begon al niet goed, Roelof Jan de Haan werd het slachtoffer van een eenvoudige dam combinatie. Anton Jurg ging ook voor de bijl ,hoewel deze combinatie nogal geniepig was. Peter van Esch speelde remise tegen een sterke tegenstander hoewel hij wel geluk had dat deze een moeilijk te onderkennen winstgang over het hoofd zag. Voor Leo Springer waren de druiven zuur, de eindspel kenner bij uitstek miste een oppositie winst ,nota bene in zijn geliefde eindspel. Jan Bosch en Frank Eektimmerman speelden onberispelijk remise, winst was er voor de degelijk spelende Gertjan Kolsté, Nico Rosink won ook in fraaie stijl en rondde het af met een sierlijke combinatie. En toen kwam de genadeklap, Gerald Krol kon het niet bolwerken ,hij werd resoluut vast gezet aan de rand en Michiel Hagreis werd het slachtoffer van een vervelende dwang-zet. Een niet geheel onverwachte maar toch vervelende 12-8 nederlaag.