Willem Buschers in het moeras

Er waren de nodige verrassingen in de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging.

En weer zorgde Willem Buschers voor het nodige vuurwerk. Hij liet zich opsluiten maar wist zich later in de partij daaruit te bevrijden maar hield daar wel een mindere stand aan over. Maar Marinus Bosman was misschien wat vermoeid geraakt door alle complicaties en berekeningen? In ieder geval vergiste hij zich deerlijk en de winst ging naar Willem. Willem Buschers trekt zijn tegenstander het moeras in waarin hij  zelf ook kan verzuipen en hij doet het altijd met een brede grijns. Tonnie Keijzer bevestigde zijn goede vorm en won van Richard Vollenbroek. Voorzitter Jos Moorman won ook maar eens een keer en dat ging ten koste van Marinus Freriks. Fons ten Broeke speelde knap remise tegen een vooraf hoger ingeschatte Hans van der Zon die nog wel een gebrek aan wedstrijdritme heeft.

Ayla Nur raakte verzeild in een lastig speltype , ze kon niet op tegen de theoretische kennis van Leo Springer. De langste partij van de avond ging tussen Henk de lange en Yuen Wong. Het werd een taaie partij waarin Henk de Lange er voor wist te zorgen dat het niet al te ingewikkeld werd en hij bereikte daarmee het beoogde resultaat want uiteindelijk werd het remise. Voor de beker speelde Loes Grooters tegen Jan Koerselman, maar ze kon het niet bolwerken want de centrum positie van Koerselman bleek toch te sterk. Michiel Hagreis won al heel snel combinatief van Bart Venneker en Henk Jansen was ook duidelijk te sterk voor Bennie Vetketel. In de opening ging Gerard Santen binnen 1 zet van winst naar verlies tegen Peter Behrens. Hij verzuimde een damcombinatie en ging zelf in de fout. Peter Behrens profiteerde aanvankelijk maar het werd toch nog remise.

De uitslagen van de onderlinge:

W.Buschers- M.Bosman 2-0

Y.Wong- H. de Lange 1-1

M.Freriks- J.Moorman 0-2

L.Springer- A.Nur 2-0

R.Vollenbroek- T.Keijzer 0-2

F.ten Broeke- H. van der Zon 1-1

D.Oude Egberink- A.Hanegraaf 0-2

Beker:

L.Grooters- J.Koerselman 0-2

H.Jansen- B.Vetketel 2-0

B.Venneker- M.Hagreis 0-2

G.Santen- P.Behrens 1-1 Behrens gaat door.