Michiel Hagreis toont goede vorm

Strijd bij de Bornse Dam Vereniging. Ook in de partijen die uiteindelijk remise werden.

Er wordt wel eens wat denigrerend gedaan over het begrip remise. Insiders weten echter dat ook dit fenomeen menigmaal met veel strijd en spanning gepaard gaat. Michiel Hagreis en Yuen Wong speelden ook zo’n  partij. Michiel bevestigde zijn goede vorm . Hij leverde een puike prestatie , met open vizier ging hij de strijd aan met kampioen Yuen Wong. Een partij op hoog niveau met inderdaad een puntendeling als resultaat. Loes Grooters kwam een schijf voor tegen Peter Behrens, die daarna taai verzet bood en uiteindelijk werd het toch nog remise. Willem Buschers toonde zich weer eens een ware ontsnappingskunstenaar. Vanuit een schier hopeloze stand wist hij Bart Venneker toch nog een puntje te ontfutselen. Marinus Freriks speelt de laatste tijd als herboren. Op gedurfde wijze versloeg hij Bertus Noppers. Tonnie Keijzer en Jan Bosch speelden een taai klassiekje en dat leidde tot een solide puntendeling.

Henk de Lange en Peter van Esch speelden een opsluitingspartij. Het berekenen van de talrijke variantjes kostte veel tijd en energie. Henk kwam gewonnen te staan maar verspeelde dat voordeel weer totdat Peter van Esch in de fout ging en het daarom meteen maar op gaf. Het eerste team moest aantreden in Marknesse en kreeg daar een flink pak op de broek. Zeker er waren goede partijen van o.a. Michiel Hagreis, Anton Jurg, Nico Rosink en Leo Springer maar er werd geen enkele partij gewonnen , maar er vielen wel vier nederlagen te noteren. Een onthutsende 14-6 nederlaag en in het nieuwe jaar is er heel wat werk aan de winkel om de opgelopen schade te repareren.

P.Behrens –L.Grooters 1-1

A.Hanegraaf- J.Moorman 1-1