Het vakmanschap van Tonnie Keijzer

De clubavond van de Bornse Dam Vereniging werd weer goed bezocht.

Direct vanaf het begin speelden Ayla Nur en Bertus Noppers een gewaagd spelletje en dat leverde Ayla een schijf voorsprong op. Deze voorsprong was lastig te verdedigen en daarbij maakte Ayla een ernstige fout en ze kwam twee schijven achter en deze tegenslag kwam zij niet meer te boven. Marinus Bosman werd door Tonnie Keijzer op uiterst vakkundige wijze vast gezet, en als kers op de taart rondde Tonnie het af met een damcombinatie. In een wisselvallige partij won Arie Hanegraaf het van Marinus Freriks en Willem Buschers won van de nog onervaren Dexter Oude Egberink. Loes Grooters verzuimde een positionele winst tegen Bart Venneker en daarna keerden de kansen volledig. Bart Venneker had de winst voor het grijpen maar in het eindspel liet hij het nog remise lopen.

Jan Koerselman leek op remise af te stevenen tegen topper Nico Rosink maar in een dunne stand maakte Jan toch nog een foutje. De partij tussen Hans van der Zon en Henk de Lange kende een merkwaardig verloop. Hans van der Zon kwam een schijf voor maar daarvoor had Henk  een behoorlijke compensatie, hij nam een afwikkeling die remise moest opleven. Bij het juiste antwoord van de tegenstander was het een kwestie geweest van remise overeenkomen maar Hans zag spoken en deed het nog verkeerd. Voor de beker speelde Jan Bosch tegen Fons ten Broeke en Jan won royaal. Jos Moorman speelde een keurige partij tegen Michiel Hagreis en het werd een puntendeling en daardoor heeft Jos de halve finale bereikt!

De uitslagen:

F.ten Broeke-J.Bosch 0-2