"Katerdag" voor eerste team

En weer was het bijzonder spannend op de clubavond van de Bornse Dam Vereniging.

Argeloos liep Loes Grooters in de valstrik die Gerard Santen voor haar gespannen had. Ze kreeg een damcombinatie naar de oren en ditmaal liet Gerard zijn prooi niet meer los. Jan Koerselman liep in een lichte combinatie tegen Michiel Hagreis en deze tegenslag kwam hij niet meer te boven. Ondanks taai verzet van Jan Bosch wist Yuen Wong zijn partij uiteindelijk toch te winnen en Bennie Vetketel was duidelijk te sterk voor Marinus Freriks. Henk de Lange kon tegenstander Nico Rosink vastzetten, maar de kansen keerden volledig want Henk maakte daarbij de verkeerde keuze en met een prachtige combinatie wist Nico Rosink nog te winnen. Fons ten Broeke werd vast gezet door Bart Venneker, en die ging onbedreigd naar de overwinning. Peter van Esch verslikte zich in tegenstander Marinus Bosman. Hij liep in een combinatie en kon het meteen opgeven. Jos Moorman is goed bezig. Hij won van de doorgaans taaie Hans van der Zon.

Op de zaterdag moest het eerste team zijn laatste uitwedstrijd spelen in Dokkum. Nou de zaterdag werd een echte katerdag. Er waren personele problemen ,maar de meeste spelers presteerden onder de maat. Het werd een onthutsende 16-4 nederlaag. Jan Koerselman en Gertjan Kolsté speelden remise en Roelof Jan de Haan kraaide victorie. Als enige wist hij zijn partij te winnen. Het team eindigde als achtste en mag het volgend seizoen weer in dezelfde klasse uitkomen.

M.Bosman- P.van Esch 2-0

L.Grooters- G.Santen 0-2