Ayla Nur is sneldamkampioen

ayla1

Ayla Nur is sneldamkampioen.

Er werd gespeeld voor het sneldamkampioenschap van de Bornse Dam Vereniging. Er waren prijzen te verdienen voor de A-B- en C klasse.

Voor de A-klasse werd het een nek aan nek race tussen verschillende spelers. Uiteindelijk was Nico Rosink de gelukkige hij werd eerste en mag zich een jaar lang ook algeheel sneldamkampioen noemen. Nipt tweede werd Jan Bosch en Michiel Hagreis kwam , evenals vorig jaar ,net een neuslengte te kort om in de prijzen te vallen. Nog spannender was het in de B-klasse. Ayla Nur werd op de hielen gezeten door routinier Loes Grooters, maar de onderlinge confrontatie tussen beide dames werd nipt gewonnen door Ayla. De laatste ronde moest de beslissing brengen. Ayla verloor deze partij maar legde toch met minieme voorsprong beslag op de eerste plaats met Loes als goede tweede. Inde C-klasse werd Peter Behrens glorieus kampioen. Het viel op dat hij op de algemene ranglijst ook een zeer hoge positie wist te veroveren. De tweede plaats was voor een degelijk spelende Hans van der Zon.

dexter1

Dexter Oude Egberink, een belofte voor de toekomst.

Ook opvallend was de goede prestatie van Dexter Oude Egberink, die naar het leek bijna elke minuut beter ging spelen. Hij is nog maar pas lid van de club maar wist toch twee partijen te winnen. Een belofte voor de toekomst!

Uitslagen sneldammen:

A-klasse: