Leo Springer als denderende sneltrein

1sen

Ayla Nur tijdens het verenigingsuitje.

Leo Springer denderde als een sneltrein over Bart Venneker heen.

Onthutst en murw gebeukt moest Bart wel erg snel capituleren. Vrolijk en goedgemutst werd Willem Buschers opgesloten aan de korte vleugel en een ontketende Jan Koerselman wist daar wel raad mee. Al snel moest WiIlem offeren maar dat hielp niets en een paar zetten later kreeg Willem ook nog eens een damcombinatie naar de oren. Jos Moorman liet zich beet nemen met een openingsgeintje en Henk de Lange profiteerde maximaal en kon al snel twee punten op zijn conto bijschrijven. Gerard Santen en Loes Grooters hielden mekaar keurig in evenwicht. Gerard leek de betere stand te hebben maar Loes werd weer eens gered door haar oerdegelijke spel. Michiel Hagreis maakte korte metten met Fons ten Broeke. Die probeerde nog het een en ander maar Michiel hield zijn kudde keurig bij mekaar.

De constante druk van positiespeler Nico Rosink werd Marinus Bosman uiteindelijk te machtig. Heel interessant was het treffen tussen Marinus Freriks en Ayla Nur. Ayla miste een moeilijke analytische winst en op zijn beurt miste Marinus een lastige en moeizame winst in het eindspel en daarom was de uiteindelijke puntendeling volkomen terecht. Yuen Wong bereikte eigenlijk niets tegen Jan Bosch, maar Yuen heeft een enorme reputatie en dat lijkt op zich al een psychologisch wapen te zijn . Door onbewuste angst bevangen misschien ,maakte Jan een ernstige fout en Yuen kreeg de punten in de schoot geworpen. Hoeveel punten levert een psychologisch voordeel op? We zullen het nooit weten, maar dat het een rol speelt staat buiten kijf.

De uitslagen:

W.Buschers- J.Koerselman 0-2